Van Rijn – eten tussen de Rembrandts

In het pand van voormalig Three Sisters zit sinds 2012 Kitchen & Bar Van Rijn. De mogelijkheid om zomaar voorbij Van Rijn te lopen bestaat niet. Het terras (met 140 stoelen!) is een perfecte uitnodiging voor alles wat daarachter zit: kunst en heerlijk eten.

Door: Laura Melenhorst
Beeld: Rinze Vegelien (food & drinks)

20170927_104256

De opvallende inrichting is het bezoek aan dit restaurant al waard. Geïnspireerd op schilder Rembrandt van Rijn vind je hier talloze portretten en schilderijen aan de muur. Sommigen afgebeeld op schermen – wat je overigens bijna niet ziet – waarbij kleine details telkens veranderen. Zo keek Rembrandt himself me een uur na binnenkomst ineens strak aan… Wat daarvoor nog niet zo was. Leuk om af en toe op te letten en te spotten wat er verandert. Ook in de DJ-booth is het portret van Rembrandt van Rijn te vinden. In deze booth draaien wisselende DJ’s heerlijke klanken in de weekenden en ook is er live muziek. De details maken deze zaak een lust voor het oog. Overal is iets te zien.

Zo ook de enorme open keuken. Vanuit daar worden de lekkerste gerechten op tafel getoverd door chef Jeroen Romanesko en zijn team. Bij allergieën en/of voorkeuren wordt er perfect rekening gehouden met aanpassingen en aansluiting op de fles wijn die reeds op tafel staat. De ceviche van zeeduivel en de kreeft die daarna wordt gepresenteerd passen beiden erg goed bij de geadviseerde wijn. We moeten doordrinken, want bij het hoofdgerecht (kalfsentrecote) stelt manager David een prachtige Saint Emilion voor. Wauw! Wat een glas wijn. Tonen van bessen en hout dringen binnen en zijn zeer welkom op een grijze dag in oktober.

Photocredits: Renze Vegelien
Photocredits: Renze Vegelien

Tenslotte nog een panna cotta met witte chocolade en frisse, groene appel. Ik ben een gelukkig mens.
Na een kop koffie schuiven we door naar de bar. Op de menukaart vind je reeds suggesties onder ‘Pre-dinner cocktails’ en ‘After-dinner cocktails’. Op aanraden van de dame die ons bediende neem ik een Lemon Meringue. Een cocktail met Fiorito Limoncello, Licor 43, citroensap, verse room en suiker. Al mijn vullingen schieten spontaan uit mijn mond, maar oh oh oh… Wat is dit lekker.

Barman Tim vertelt over de vele cocktails die er sinds de opening in 2012 zijn gemaakt. ‘Gasten komen er echt voor terug.’ En ik begrijp waarom. In Van Rijn snappen ze waar ze mee bezig zijn en ondanks het draaien van een indrukwekkend aantal couverts en cocktails is er ruimte en aandacht voor iedere gast en zijn/haar persoonlijke smaak. De kennis van de medewerkers in combinatie met de gemoedelijke sfeer in een prachtig pand creëert een omgeving waarin ik graag met mijn familie en vrienden zou willen vertoeven.

Dit restaurant wordt gerund volgens de regels der kunst. Rembrandt zou trots geweest zijn.

HyperFocal: 0
HyperFocal: 0
Mister Cocktail

1 thought on “Van Rijn – eten tussen de Rembrandts”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *