Hier eet je met jouw Valentijn

Natuurlijk, Valentijnsdag ís ook pure commercie en dus doe je daar niet aan mee, maar tegelijk weet je dat je betere helft een mooi gebaar op die dag toch zeer op prijs stelt. En aangezien liefde door de maag gaat is het de perfecte gelegenheid om eens goed uit eten te gaan. Nu kan dat natuurlijk op elke plek in Amsterdam elke dag van het jaar, maar er zijn uiteraard restaurants die deze avond echt iets bijzonders voor je serveren!

Beeldcredits: via genoemde locatie.

Romantiek bij Mama (Makan)
Valentijnsdag vieren bij Mama? Yes, bij je favoriete Mama in Amsterdam Oost! Begin met een glas bubbels, of een cocktail in de bar, waarna chef Rosmina zorgt voor een uitgebreide Rijsttafel, die natuurlijk perfect is om te delen. Sluit het diner af met het speciale, very instagrammable Valentijns dessert van pastry chef Juan. Je romantische avond gaat daarna gewoon verder in de bar, waar Joan the Botanist de romantiek aan elkaar mixt in zijn speciaal voor deze avond ontworpen cocktails. Het menu kost € 55 per persoon, waar de chef uiteraard een hoop liefde bij kado doet!

blobid0_1516122085863

Maak deze Valentijnsdag extra bijzonder bij SUSHISAMBA Amsterdam
Bij SUSHISAMBA Amsterdam is Valentijnsdag alles behalve gebruikelijk. Door de kleurrijke ligging aan de grachten gecombineerd met Japanse, Braziliaanse en Peruviaanse invloeden wordt het een extra bijzondere ervaring. Naast het à la carte menu, serveert SUSHISAMBA een aantal specials voor Valentijnsdag.  Zo zijn er de Lobster Gyuza (kreeft, mossel, kokkel –  € 19), Toro Tartare (€ 30) en een selectie nigiri  (toro aburi, akami zuke, suziki kombu, miso marinated gunkan amaebi en ika and hotate – € 25). Sushi Samba is niet je alledaagse sushizaak, maar combineert bovengenoemde keukens met uitbundige aankleding en een clubby sfeer. O ja, ze hebben hier ook heerlijke cocktails in de bar (onder de trap) van de hand van Rich Woods!

SUSHI-SAMBA_alexander-sporre-fotografie-26

Hendrick’s Gin love potion bij Tunes Bar
Op 14 februari serveert Hendrick’s Gin haar signature love potion punch, waarmee je samen met je Valentijn kunt wegzwijmelen in de met rozen gedecoreerde Tunes Bar van het Conservatorium Hotel. Schilo van Coevorden, chef van Taiko, zal speciaal voor deze avond matching bites creëeren, waarin komkommer en rozenblaadjes de hoofdrol spelen. En om stotterende liefdesverklaringen te voorkomen, heeft Hendrick’s iemand klaarstaan die de liefdesbrief of het romantische gedicht voor jouw Valentijn ter plekke voor je zal uittikken, op een typemachine. Want nostalgie is óók romantiek.

blobid0_1516115314524

Valentijn bij Taiko
Zoals julie wellicht weten behoort Taiko tot mijn absoluut favoriete restaurants van Nederland. En als je echt all-out wilt gaan deze valentijn, boek dan een tafel bij dit restaurant in het Conservatorium Hotel. Chef Schilo van Coevorden gaat je echt in de watten leggen, daar is hij gewoon heel erg goed in. Het menu kost weliswaar een lieve € 145 per persoon, maar daarvoor krijg je een spectaculair 7-gangen diner. Onder meer sashimi, king crab en wagyu komen voorbij in wel zeer excentrieke bewerkingen èn na afloop krijg je een gepersonaliseerd Fortune Cookie. Met deze laatste maak je meteen kans op een gratis overnachting voor twee. Als je de tekst ‘Happy Valentine’s Day – Your Room is Confirmed’ ziet kun je hier de nacht doorbrengen. Hoe goed ben je dan bezig!

CON_TAIKO_Valentine Weekend LR-1_preview
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *