This Art Fair – Talent for Sale

Grenzen vervagen op de This Art Fair die van 27 t/m 30 december plaatsvindt in de Beurs van Berlage. De grens tussen vrij werk en gallery, tussen jong en oud, tussen licht en donker. Gevestigde namen staan naast opkomend talent, de leerling en de meester verenigd in één beurs waar de bezoeker een spannende mix van disciplines mag komen bewonderen. 

Beeld: This is Art

Justen Bieber door Casper Braat

This Art Fair heeft zich als belangrijkste doel gesteld het financieel onafhankelijk maken van kunstenaars door het stimuleren van ondernemerschap en vakmanschap. Presenteren van nieuw werk zonder gallery is lastig en zelf een podium is derhalve een hele opgaaf te creëeren. Deze beurs biedt een platform waar dit jaar 120 kunstenaars werk zullen presenteren, variërend van videokunst, fotografie tot installaties en schilderkunst van bekende namen als René Jolink en Ivo Vunderink. En alles wat daar tussenin zit.

Afgelopen maand was al in aanloop naar This Art Fair een samenwerking met een tweetal kunstenaars. In de Torenkamer van het VondelCS was Malou van de Molen van 5 t/m 9 december te zien met haar Ash-After project. Hierbij schilderde ze met inkt, gebaseerd op de as van verbrande kleding, het thema van de kolonialisatie-driift van de mensheid. Tessa Hendriks, a.k.a. “het boomhuttenmeisje” is hier nog tot en met de 23e gevestigd om miniatuur-boomhutten te bouwen voor haar Treehouse Freehouse pop-up store op This is Art. Hier kun je volgen wat er voor moois wordt gedaan. Ben je in de buurt? Vraag dan even bij het loket bij VondelCS over haar werk.

this-art-fair-2015-zaal-met-tessa-hendriks

This Art Fair biedt een bijzonder platform waar nieuwe en gevestigde kunstenaars naast en door elkaar heen staan. Creatieve kruisbestuivingen worden hier zichtbaar en bovendien bereikbaar, want te koop voor alle bezoekers. En daarbij draagt de bezoeker weer bij aan het doel van de beurs, namelijk de financiële onafhankelijkheid van de kunstenaar te bevorderen.

Kaarten voor de beurs koop je hier (€ 12,50 in de voorverkoop).
Op 27 december is een speciale openingsavond van 18:00 tot 22:00, de drie dagen erna is This Art Fair geopend van 13:00 tot 22:00.
Alle info op een rij? Klik hier.

toon-berghahn
Toon Berghahn
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *