I love Paris when it sizzles

Cole Porter schreef het al in de in jaren ’50 en ik kan niet anders dan beamen dat Parijs in welk jaargetijde dan ook een genot is. Hieronder een kleine, subjectieve en zeker geen definitieve selectie van een aantal ‘musts’.

Tekst + beeld: Daniël Meis

16-11-27-bar-hemingway
Bar Hemingway

Er valt veel op het Hôtel Ritz af te dingen: het is duur, een tikje protserig en prinses Diana at er haar laatste maaltijd…Maar het geheel klopt als een bus en een bezoek aan Parijs zou niet compleet zijn zonder minstens één drankje te hebben gedronken in de befaamde Bar Hemingway. De bar –vernoemd naar de schrijver die er een groot deel van de jaren ’20 en ’30 wegdronk- wordt gerund door Colin Peter Field en zijn staf. Mijn aanrader is de Clean Dirty Martini, de eerste Dirty Martini die er volgens Field niet uitziet alsof je er net je handen in hebt gewassen. http://www.ritzparis.com/en-GB/fine-dining-paris/bar-hemingway

Le Bon Marché

Le Bon Marché -opgericht in 1852 en daarmee het oudste warenhuis ter wereld- is gelegen op de beschaafde Rive Gauche en is nog steeds de favoriete one-stop-shop van de Parijse Bon Chic Bon Genre. Bezoek de parfumerie, de uitstekende meubelafdeling, maak een Instagramfoto van de wereldberoemde, door Andrée Putman ontworpen roltrappen en eet een éclair in hun foodhall ‘La Grande Épicerie de Paris’.
http://www.lebonmarche.com

Gaya

Na een paar dagen te hebben geleefd op een dieet van boter, room en orgaanvlees zou het zo maar kunnen zijn dat je snakt naar iets lichts. Gaya op de Rue du Bac is het tweede restaurant van sterrenchef Pierre Gagnaire. Hier wordt gekookt met een lichte hand en met een focus op vis en zeevruchten. Toen ik er was, at ik een carpaccio van goudbrasem met avocado, bleekselderij, aalbessen en piment d’espelette. Perfectie op een bord.
http://www.pierre-gagnaire.com/mobile/restaurants/gaya

16-11-27-nissim-de-camondo
Musée Nissim de Camondo

Gevestigd in het stadspaleis van graaf Moïse de Camondo, het Musée Nissim de Camondo –genoemd naar de in de Eerste Wereldoorlog omgekomen zoon van de graaf- schetst een beeld van hoe de Franse aristocratie leefde in Belle Époque. Het huis is tot de nok toe gevuld met kunst en antiek –sommige stukken uit de paleizen van het voormalige Franse koningshuis- en ziet eruit als een decor voor een scene uit een roman van Proust waarin elk moment Oriane de Guermantes naar je toe loopt om je ietwat hooghartig te begroeten. http://www.lesartsdecoratifs.fr/francais/musees/musee-nissim-de-camondo/

Jovoy

Parijs staat niet alleen bekend om de Eiffeltoren, mode en lekker eten maar ook sinds eeuwen om haar parfums. Bij Jovoy, om de hoek van het Place Vendôme, hebben ze er een sport van gemaakt om een selectie van de meest moeilijk te vinden niche geuren bij elkaar te brengen. Altijd al een keer de heruitgebrachte geuren van Jean Patou zoals Chaldée, Adieu Sagesse, of L’Heure Attendue willen ruiken? Of je geliefde willen trakteren op een fles Green Water van Jacques Fath? Ga naar Jovoy en laat je onder het genot van een uitstekende espresso adviseren door de bevlogen verkopers.
http://www.jovoyparis.com

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *