Grand Central Spirits & Lil’ Amsterdam

In de Amstel passage die uitkomt op de centrale hal van Amsterdam Centraal heeft zich een ware transformatie voorgedaan. Hier geen snackbar, AH To Go en Smullers, maar een art gallery, een lounge en high end innovatieplatforms, allemaal onder de welluidende naam Lil’ Amsterdam.

Een van de eyecatchers is Grand Central Spirits, die meteen rechts bij de ingang is gevestigd. Hier heeft het concept van de slijterij een upgrade gekregen met een interactieve tafel, die door middel van image recognition herkent welke fles op de tafel wordt gezet. Meteen verschijnt dan de informatie over dat merk en begint een stem te vertellen over de herkomst van het merk. In de winkel zijn met name Nederlandse distillaten te koop. Denk aan V2C gin, Bobby’s gin, Willem’s Wermoed en Bello Limoncello. Maar ook echt Amsterdamse dranken zijn hier te koop: Our/Amsterdam Vodka en The Stillery Vodka bijvoorbeeld. En voor de thuismixert kun je hier meteen je slag slaan met het zeer complete boek van Tess Posthumus of de tools van Things For Drinks.

Loop je iets verder door in de passage dan waan je je eerder in een shopping mall annex high end club dan een doorloop van het CS en wordt je uitgenodigd om te pingpongen bij Equanimity, bijzondere mode van Nederlandse ontwerpers te bewonderen bij X-Bank of bij Let It Grow te leren over het positieve effect van bloemen en planten op het stadsleven. Een bijzonder initiatief van de NS voor zeker een jaar, maar ik weet nu al dat ik hier vaker doorheen ga lopen dan de gewone passages. Liever een dosis cultuur en een wijntje dan een bak friet en de Nieuwe Revu!

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *