Geen standaard smaken bij Voldaan Amsterdam

De definitie van klein maar fijn.  Zeg maar gerust extreem fijn.  Een restaurant op een hoek van de Jan Pieter Heijestraat met open keuken, een knus en functioneel interieur en eten dat versgemaakt en niet pretentieus is. In 2013 begonnen als soep met ballen en inmiddels uitgegroeid tot zoveel meer dan dat: Voldaan Amsterdam.

Tekst: Laura Melenhorst
Beeld: Lavinia Cooks (Coverfoto via wezijnhier.nu)

IMG-20180807-WA0001

Na een zeer warm welkom staat er al snel een flesje Gingerbeer en een kommetje kimchi soep voor mijn neus. Lavinia (van laviniacooks.com) assiteert voor deze speciale lunch en heeft zich uitgesloofd op deze eerste gang.  Ik moet zeggen: dit is geheel nieuw voor mij, kimchi soep. Met een brede glimlach laat ik het over me heen komen en – mijn hemel – dit is lekker.  Eigenaar Matthijs, die voorheen interieurarchitect was, laat er geen gras over groeien en even later is de tafel omgetoverd tot een food-walhalla.  Eggs benedict met gerookte zalm, miniburgers met kip of vis en halve avocado’s gevuld met ei maken deze avond tot een waar feestje.  Even later worden er twee rijkelijk gevulde salades geserveerd. De Latin salade, zoals deze wordt genoemd, is gevuld met roseval aardappeltjes, avocado, kappertjes, pompoenpit en koriander. De Italian salade is afgetopt met burata en verschillende soorten gegrilde groenten.

IMG-20180807-WA0002

Ik ben fan van dit eten. Mooie, rijke smaken en ook de sauzen zijn top.  De verschillende, uiteraard zelfgemaakte, sauzen zoals de citroen-knoflook mayonaise en de gerookte paprikasaus zijn fantastisch en tillen veel van de gerechten naar een hoger level.  Bij Voldaan kan je alles van de menukaart de hele dag door bestellen.  Dat is dus van 09:00 ’s ochtends tot 17:00 ’s middags.  Mocht je dus écht lekker laat willen ontbijten vroeg lunchen of gewoon brunchen, ga dan eens langs en probeer de boekweit pannenkoekjes of… mijn favoriet: de wentelteefjes, gemaakt van Fries suikerbrood en geserveerd met basilicum siroop, ananas en hangop.  Al met al: heerlijk eten in een klein tentje met top ambiance en service.

Restaurant Voldaan zit op de Jan Pieter Heijestraat nummer 121 en is van dinsdag t/m zondag geopend van 09:00 tot 17:00
Reserveren kan op 06 20586553. Oja, hun menu kun je hier vinden. (Laten) bezorgen doen ze niet, maar meenemen natuurlijk wel!

IMG-20180802-WA0006

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *