Amsterdam Art Weekend

Van 23 tot en met 26 november staat Amsterdam weer vier dagen in het teken van hedendaagse kunst. Dan vindt de zesde editie plaats van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad. Aan de hand van een prikkelend programma bestaande uit tentoonstellingen, feestelijke openingen, inhoudelijke debatten, performances, screenings en een tweedaags symposium, krijg je de kans het nieuwste op het gebied van hedendaagse kunst te ontdekken. 

Het Amsterdam Art Weekend is opgezet rondom de RijksakademieOPEN, het enige moment in het jaar dat je een kijkje kunt nemen in de studio’s van de resident kunstenaars van de Rijksakademie van beeldende kunsten. Daarnaast presenteren tal van kunstinstellingen nieuwe tentoonstellingen, zoals De Oude Kerk, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Prins Claus Fonds. In totaal telt Amsterdam Art Weekend dit jaar meer dan 50 deelnemende kunstinstellingen die gezamenlijk meer dan 100 tentoonstellingen en evenementen organiseren verspreid over de hele stad. Wij hebben een bescheiden selectie van bijzondere programma onderdelen gemaakt.

InviteRuinart2.23.142843

R U In Art Boottocht

Tijdens de zesde editie van Amsterdam Art Weekend (van 23 t/m 26 november) kunnen liefhebbers van kunst én champagne hun hart ophalen. Ruinart Champagne, Amsterdam Art Weekend en de Rijksakademie van beeldende kunsten nodigen je uit om mee te varen op een speciale Champagne & Art Cruise.

De middag vangt aan in hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht waarna je vertrekt richting de Rijksakademie van beeldende kunsten. Tijdens de middag kom je meer te weten over het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad en maak je kennis met de Rijksakademie. In dit monumentale gebouw aan de Sarphatistraat, worden meerdere ateliers bezocht en laten kunstenaars zien waar ze aan werken en lichten daarmee een tipje op van de sluier van hun verdere loopbaan. De middag wordt afgesloten met een borrel in Bluespoon de bar van hotel Andaz.

Tijd:                 16.00-19.00 u.
Tickets:           €35 (excl. service kosten)
Inclusief 2 glazen R de Ruinart, bites by Andaz, ticket voor de Rijksakademie en een goodiebag.

Voor tickets voor zaterdag 25 november klik hier.
Voor tickets voor zondag 26 november klik hier.

Programma
16.00 -16.20:     Welkom in Bluespoon Bar in Andaz Amsterdam Prinsengracht
16.30:                  Vertrek boot vanaf Andaz Amsterdam Prinsengracht
16.30 – 17.05:    Tocht naar Rijksakademie van beeldende kunsten
17.25 – 18.10:    Tour Rijksakademie: bezoek aan de ateliers van 3 favoriete kunstenaars van Amsterdam Art Weekend.
18.20 – 19.00:   Bootocht terug naar Andaz Amsterdam Prinsengracht

DE OUDE KERK – BOLTANSKI 2017- Photocredits: PH.GJ. van ROOIJ

Christian Boltanski – Oude Kerk

Dit najaar verrijst een radicale en site specifieke tentoonstelling van Christian Boltanski in de Oude Kerk. Boltanski geldt als een van de grootste kunstenaars ter wereld, met een oeuvre dat zich buigt over de vraag op welke manier wij herinneren en herdenken. In een lieu de mémoire als de Oude Kerk, met haar acht eeuwen geschiedenis en 2200 gedenkstenen, is het werk van Boltanski op zijn plaats. De kunstenaar creëert een sitespecifieke compositie bestaande uit zeven verschillende werken die stilstaan bij de existentiële vraag wat er gebeurt wanneer ons leven tot een einde komt. Gelet op het feit dat Boltanski een dit jaar eindigende weddenschap op zijn leven heeft afgesloten, is dit werk in hoge mate autobiografisch.

Openingstijden: dagelijks 10:00 tot 18:00, m.u.v. zondag 13:00 tot 17:30
Entreeprijs € 10, maar met MJK/IAmsterdam/etc-kaarten vrij entree.

fallingfalling_0

EYE X IDFA X AAW

Amsterdam Art Weekend vertoont in samenwerking met IDFA een aantal films, gemaakt door artiesten die door Amsterdamse art galleries worden vertegenwoordigd en door leden van de Rijksacademie van de Beelden Kunsten en De Ateliers. Curators zijn Joost Daamen (programmeur IDFA), Anna Abrahams (programmeur Eye on Art) en Karen Archey (Curator Contemporary Art, Time-Based Media, Stedelijk Museum). Ook is er een grote installatie van de gerenommeerde internetkunstenaar Rafaël Rozendaal en een bijzondere performance-lecture van de Libanese kunstenaar Ribah Mroué. 

Programma film
Sebastián Díaz Morales – ‘The Lost Object’ (2016)
Meiro Koizumi – ‘ Rite For a Dream II (with countless stones in your mouth)’ (2017)
Kate Cooper – ‘We Need Sanctuary’ (2017)
Giovanni Giaretta ‘The Sailor’ (2017)
Belit Sag – ‘Ayhan and me’ (2016)

Vrijdag 24 november  
An evening at EYE (21:00 – 24:00) – Rafaël Rozendaal (gratis)
Sand in Eyes (21:00) – Rabih Mroué (tickets)

 

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *